Boganmeldelse: “Hr. Penumbras døgnåbne bogbutik” af Robin Sloan

7 07 2018

Jeg faldt over denne bog ved et tilfælde og blev på ingen tid opslugt at det her dejlige nørd-univers. Hovedpersonen er en ret kikset arbejdsløs wannabe-nørd. Han falder over et jobopslag i en boghandel, som ligner at den hører til i en historiebog. Ejeren af butikken er en nørd af en anden slags. Og det gælder vel også resten af persongalleriet, der efterhånden involveres. Ikke de dybeste personskildringer, men underholdende. Bogen er fra 2012, og det er også her handlingen foregår, og det er altså bare sjovt med alle de nørdede referencer. Hvor mange skønlitterære bøger kender I, hvor der snakkes om yndlingsprogrammeringssprog? Så 5 stjerner ud af 5 for universet.

Den mystiske Hr. Penumbra og hans mystiske boghandel gemmer selvfølgelig på et gammelt mysterium, som hovedpersonen og hans venner forsøger at løse i bedste rollespil-stil. Her bliver historien desværre lidt mere flad, men point for rollespil-referencer og andre nørderier. Så 3 stjerner ud af 5 for plottet.

Jeg vil selvfølgelig ikke afsløre slutningen. Jeg er bare nødt til at sige at jeg ikke er tilfreds! Jeg ved godt jeg kan være ret skeptisk, og jeg måske skulle være lidt mere åben – det er jo bare let sommerferie-læsning. Men jeg tror ikke på historien, så 1 stjerne ud af 5 for slutningen.

Det bliver i gennemsnit 3 stjerner ud af 5, og anbefalingen er: Læs den! Læs den! Så har jeg nogen og brokke mig sammen med 😎

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: